You are currently viewing Η διατροφή σε βρέφη, παιδιά και εφήβους μέσα από τον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό

Η διατροφή σε βρέφη, παιδιά και εφήβους μέσα από τον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται ανησυχητική αύξηση του ποσοστού παιδικής παχυσαρκίας, που με τη σειρά της οδηγεί σε αυξημένη συχνότητα μεταβολικών διαταραχών, καρδιομεταβολικών παθήσεων και άλλων επιπλοκών στην παιδική και εφηβική ηλικία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη του 2015 (Grigorakis et al., 2015) το σύνολο των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών ανέρχεται σε 33,4%, δηλαδή 3 στα 10 Ελληνόπουλα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κατατάσσοντας τη χώρα μας στις ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που πρεσβεύει τη Μεσογειακή διατροφή είναι απαραίτητο να υπάρξει επιστημονική και ολοκληρωμένη ενημέρωση γύρω από τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και των εφήβων. Στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό (link παρακάτω) μπορεί κανείς να πληροφορηθεί σε θέματα διατροφής που προάγουν την υγεία των παιδιών και εφήβων και διασφαλίζουν τη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη, αξιοποιώντας τη διατροφική μας παράδοση και στηριζόμενοι ταυτόχρονα στην επιστημονική γνώση.

Κατεβάστε τον οδηγό πατώντας εδώ

 

Πηγές:
Grigorakis, D. A., Georgoulis, M., Psarra, G., Tambalis, K. D., Panagiotakos, D. B., & Sidossis, L. S. (2015). Prevalence and lifestyle determinants of central obesity in children. European Journal of Nutrition, 55, 1923–1931. Ανακτήθηκε από https://doi.org/10.1007/s00394-015-1008-9