Παιδίατρος Dr Ευγενία Δ. Τουλούπη MD, Phd

Η Ευγενία Τουλούπη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Από τον Οκτώβριο του 2006 είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού ολοκλήρωσε με βαθμό «Άριστα» τη διδακτορική διατριβή της με θέμα «Μελέτη των μηχανισμών ανοσολογικής απόκρισης κατά ριβονουκλεοπρωτεϊνικών συμπλοκών και ανάπτυξη ανοσοπαρεμβατικών τεχνικών με τη χρήση συνθετικών πεπτιδικών αναλόγων».

Ειδικεύθηκε για δύο έτη στον τομέα Παιδιατρικών Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσ/νίκης και συνέχισε την ειδίκευσή της στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Π. και Α. Κυριακού», απ’ όπου έλαβε την ειδικότητα της Παιδιατρικής τον Σεπτέμβριο 2003.

Στο πλαίσιο της ειδίκευσής της στην Παιδιατρική, ειδικεύθηκε επί εξάμηνο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης και στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα».

Από το 2013 έως το 2015, μετεκπαιδεύτηκε για δύο έτη στη Μονάδα Αύξησης – Παιδοενδοκρινολογικό Ιατρείο του Γ.Ν. Παίδων «Π. και Α. Κυριακού».

Στο πλαίσιο της δια βίου συνεχιζόμενης εκπαίδευσής της, το 2019 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Παιδιατρική Διατροφή στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης (Post Graduate Program in Pediatric Nutrition, Boston University School of Medicine).

Από τον Σεπτέμβριο του 1999 έως και τον Σεπτέμβριο του 2007 ήταν μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Χυμικής και Κυτταρικής Αυτοανοσίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (από 1/1/2000-30/6/2000 και έμμισθη μεταπτυχιακής υποτροφίας).

Από τον Ιανουάριο 2021 είναι εξωτερική συνεργάτις Παιδίατρος στο Τμήμα Ειδικής Μονάδας Αύξησης Παιδιών και Εφήβων στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ Παίδων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, έχει παρουσιάσει προφορικά επιστημονικές ανακοινώσεις και έχει συμμετάσχει σε Ιατρικά Συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η εργασία της «Study of the antiidiotypic response to antiLA/SSB autoantibodies using complementary peptides to Band Tcell epitopes of La/SSB» βραβεύτηκε το 2001 με το βραβείο «Young investigator award» για την καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση.

Είναι μέλος του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων και της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Από τον Νοέμβριο του 2003 εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός στην περιοχή της Καλλιθέας (Σωκράτους 118 & Σκρα, 17673 Καλλιθέα).

Μιλά δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Γαλλικά).

Είναι παντρεμένη με τον Γαστρεντερολόγο Γεώργιο Κουκούλη και έχει ένα γιο, τον Ιωάννη – Δημήτρη.