You are currently viewing Πως μπορώ να προφυλαχθώ από τον ιό SARS – CoV2;

Πως μπορώ να προφυλαχθώ από τον ιό SARS – CoV2;

Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά να υιοθετήσουμε συνήθειες συμπεριφοράς στην καθημερινή μας ζωή που όσο θα τις εφαρμόζουμε τόσο θα τις κάνουμε αυτόματα.

Αυτές οι συνήθειες θα μας βοηθήσουν γενικότερα να αποφεύγουμε μολύνσεις και λοιμώξεις. Τι λέτε; Θα τις εφαρμόσουμε; Αποδέχεστε την πρόκληση; ( Do you accept the challenge?).

1) Τηρούμε τις αποστάσεις 1,5-2 μέτρα και αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

2) Στους κλειστούς χώρους φοράμε μάσκα ( αυτό θα σταματήσει όταν βγούμε από αυτή τη φάση της πανδημίας που βρισκόμαστε τώρα).

3) Πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μας και χρησιμοποιούμε όταν είμαστε έξω αρκετές φορές απολυμαντικό για τα χέρια μας. Φροντίζουμε το δέρμα μας να είναι σε καλή κατάσταση γιατί αποτελεί μια πρώτη γραμμή άμυνας για τους εισβολείς στον οργανισμό μας.

4) Θυμίζουμε στον εαυτό μας ( εκπαιδεύουμε) να μην ακουμπούσε πότε με τα χέρια μας την μύτη τα μάτια και το στόμα μας . Έχουμε στο νου μας τον κανόνα « δεν ακουμπούμε τίποτε πάνω από το επίπεδο του στήθους».Που θα πάει; Θα μας γίνει μια καλή συνήθεια!

5) Αερίζουμε τακτικά όλους τους χώρους του σπιτιού μας και απολυμαίνουμε συχνά τις επιφάνειες.

6) Όταν είμαστε άρρωστοι μένουμε σπίτι. Μέχρι να γίνουμε καλά βγαίνουμε μόνο για να πάμε στο γιατρό!!!!!!!!!!!

7) Καθαρίζουμε τα τρόφιμα πριν τα τοποθετήσουμε στα ράφια η στο ψυγείο μας.

8)Πλένουμε πάντα τα χέρια μας πριν ξεκινήσουμε την Παρασκευή του φαγητού . Χρησιμοποιούμε διαφορετικά είδη σκευών , μαχαιριών , από είδος σε είδος τροφών όταν είναι ωμά. (Κρέας ,κοτόπουλο ,αυγά , ψάρια, λαχανικά.)